Figyelem! Engedélye­zett kép­zé­si prog­ram­jaink, sze­mé­lye­sen is meg­te­kint­he­tőek iro­dánk­ban ügy­fél­szol­gá­la­ti idő­ben (hét­főtől–péntekig 8:00–16:30-ig). Ké­rem, ke­res­se az ille­té­kes kép­zési kol­lé­gát, szak­mai ve­ze­tőt vagy az Aka­démia igaz­gatóját!

Bejelentési számunk: B/2020/000326, Engedélyszámunk: E/2020/000060

Munkabiztonság (OHSAS 18001/MEBIR/VCA), munkavédelem

Azbeszt-közeli munkavégzés alapismeretei

A képzés célja: hogy átfogó alapismereteket biztosítson ezen a területen, figyelembe véve az uniós előírásokat, nemzetközi szabványokat és a gyakorlatot, tekintettel arra, hogy az azbeszttel, mint rákkeltő anyaggal történő munkavégzés kiemelt kockázatú, illetve speciális eszközöket, munkamódszereket igényel.

A képzési kötelezettséget a 12/2006. (III. 23.) EüM rendelet az azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló rendelet szabályozza, mely szerint a munkáltatónak kell gondoskodnia a ténylegesen vagy feltételezhetően azbesztexpozíciónak kitett munkavállalói oktatásáról. (13. és 15.§).

Tematika:

 • Az azbeszt bemutatása
 • Az azbeszt tulajdonságai és hatása az egészségre, beleértve a dohányzás ezt erősítő hatását, figyelemmel a daganatos betegségek késői halmozódására
 • Azbeszt tartalmú anyagok és termékek alkalmazása, előfordulása
 • Törvényi szabályozás, jogszabályi háttér
 • Feltehetően azbesztexpozícióval járó munkafolyamatok, és az expozíció minimalizálására szolgáló megelőző intézkedések fontossága
 • Vizsgálati módszerek, felmérések, mérések
 • Azbeszt közeli munkavégzés kockázatai (döntési folyamatok)
 • Veszélytelenítési módszerek a gyakorlatban (dekontaminációs eljárások, hulladékártalmatlanítás)
 • Teendők váratlan vészhelyzet esetén
 • Alacsony kockázatú munkák és azok védőeszközei
 • Magas kockázatú munkák és azok védőeszközei (légzésvédő eszközök szerepe, típusai, kiválasztása és helyes használata)
 • Orvosi vizsgálatok szerepe, rendje és jelentősége

Kinek ajánljuk:

Azon munkavállalók számára, akiknek feladatuk közé tartozik az azbeszt közeli munkavégzés, vagy munkájuk során feltételezhető, hogy azbeszt tartalmú anyagokkal kerülnek kapcsolatba, illetve ilyen jellegű munkák felügyelete, tervezése irányítása pl.: karbantartók, épületgépészeti kivitelezők, társasházi (közös)képviselők, építőipari kivitelezők, munkavédelmi képviselők stb. Továbbá a 12/2006. (III. 23.) EüM rendelet az azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló jogszabályban felsoroltak köre.

Módszer:

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

Vizsga és tanúsítvány:

A képzés nem vizsgaköteles, igény esetén részvételi igazolást állítunk ki a résztvevőknek.

Iskolai végzettség: Az Azbeszt-közeli munkavégzés alapismeretei képzés jelentkezési feltételei:

nem igényel befejezett iskolai végzettséget

Megjegyzés:

A képzési kötelezettséget a 12/2006. (III. 23.) EüM rendelet az azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló rendelet szabályozza, mely szerint a munkáltatónak kell gondoskodnia a ténylegesen vagy feltételezhetően azbesztexpozíciónak kitett munkavállalói oktatásáról. (13. és 15.§).

Vélemények a képzésről:

  A képzés díja:*

  Kedvezményes ár:8 500 Ft (partner kedvezménnyel, tanúsítási partnereink számára)

  Normál ár:9 000 Ft (amennyiben nem az Apave (korábban Vincotte) tanúsítja)

  A képzés helyszíne és időpontja:

  Helyszín Cím Időpont és ütemezés
  1
  Kihelyezett
  Megrendelő telephelyén

  * A tréning és/vagy a vizsga díja 1 főre értendő. és a feltüntetett összeg az ÁFA-t nem tartalmazza.

  Képzéseink jelentős része elérhető online formában is!

  Online kurzusainkat, élő közvetítéssel tartjuk meg.

  Az oktatásokat a Google Hang­outs Meet szolgáltatás segítségével tesszük elérhetővé. A szolgáltatás használata ingyenes, és lehetővé teszi, hogy minden résztvevő azonos időben csatlakozzon az oktató által elindított élő közvetítéshez. Lehetőséget biztosít arra, hogy halljuk és lássuk egymást, valamint az oktató prezentációját is követhetjük (a képernyőmegosztás funkció segítségével).

  Ahhoz, hogy elérje képzésünket, szélessávú internethozzáféréssel, valamint egy hangszóróval és mikrofonnal ellátott eszközzel (számítógéppel, tablettel vagy okostelefonnal) kell rendelkeznie. Bizonyos képzések esetén, azok részletes leírásánál, az esetlegesen szükséges további feltételekről is tájékozódhatnak.

  Kollégáink elküldik Önnek a jelentkezéskor megadott e-mail címre az online képzés eléréséhez szükséges linket, mely segítségével egy kattintással tud csatlakozni a csoporthoz az Ön által kiválasztott képzési időpontban.

  A képzést szervező kollégáink folyamatosan rendelkezésre állnak, így ha bármilyen akadályba ütközik, készséggel segítenek.

  Kihelyezett képzéseink:

  A kihelyezett képzéseink cégre szabott, kontakt illetve online módon valósulnak meg.

  Letölthető anyagok

  Kapcsolattartók:

  • MOLNÁR Fruzsina

   tréning menedzser

   mobil: +36 70 443 2000

  • FARKAS László

   akadémia igazgató

   gépészeti, építőipari képzések

   mobil: +36 30 540 6652