Figyelem! Engedélye­zett kép­zé­si prog­ram­jaink, sze­mé­lye­sen meg­te­kint­he­tőek iro­dánk­ban ügy­fél­szol­gá­la­ti idő­ben (hét­főtől–péntekig 8:00–16:30-ig). Ké­rem, ke­res­se az ille­té­kes kép­zési kol­lé­gát, szak­mai ve­ze­tőt vagy az Aka­démia igaz­gatóját!

In­téz­mé­nyünk nyil­ván­tar­tás­ba vé­te­li szá­ma: E-000663/2014

Élelmiszerbiztonság (ISO 22000, HACCP, IFS, BRC)

IFS – Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány

A képzés célja:

A Nemzetközi Élelmiszer Szabvány (IFS) megismertetése a résztvevőkkel.

A szabvány elsősorban a saját név alatt forgalmazott termékek élelmiszer biztonsági hátterének kialakítására született, megteremtve az angolszász területről ismert BRC rendszer kontinentális megfelelőjét.

A képzésen a résztvevők megismerik a megfelelő, dokumentált szabvány kidolgozását, továbbá megismerik a szabvány auditálási és tanúsítási folyamatát.

Tematika:

Ezt a szabványt a kiskereskedelmi saját-márkás élelmiszer-termékeket beszállító vállalatok számára német intézmények és szervezetek alakították ki az EFSIS és BRC, valamint az ISO 9001 szabványok figyelembevételével. Elsősorban a német, esetlegesen francia érdekeltségű élelmiszer kereskedelmi láncok jelölik meg követelményként az ezen szabvány előírásainak megfelelően működtetett élelmiszer biztonsági irányítási rendszert.

Maga az IFS rendszer a minőségpolitikára, a vevő igényeire fókuszál. Minden területtel foglalkozik, a szervezeti felépítéssel, a környezeti előírásokkal stb, azonban az egyik legfontosabb eleme a nyomon követés, amellyel mindig biztosítható az azonosítás, a termék beszerzésétől az értékesítésig. Nagyon fontos tulajdonsága ennek a minőségbiztosítási rendszernek, hogy az élelmiszer-előállítással együtt folyamatosan fejlődik. Több fokozata létezik.

Az IFS szabvány 5 súlypontja:

 • a követelményrendszer kialakítása és a minőségirányítás,
 • a vezetés felelőssége,
 • erőforrás-menedzsment,
 • a termék-előállítás folyamata,
 • a mérés, ellenőrzés és javítások rendszere.

Az új szabványban kiemelt jelentőséget kap az előállított termékek nyomon követése, egy esetleges visszahívás esetén a pontos begyűjtés megszervezése érdekében.

Kinek ajánljuk:

Olyan személyek számára szól, akik a minőségügyi rendszer kidolgozásáért, megvalósításáért vagy testre szabásáért felelősek (minőségügyi vezetők, auditálásában részvevők, szaktanácsadók), hogy azok megfeleljenek az IFS követelményeknek.

Módszer:

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

Vizsga és tanúsítvány:

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett az Apave Magyarország Kft. által kiadott kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre.

Az tanúsítvány megszerzésének feltétele a képzés 70%-án való részvétel is.

Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Vélemények a képzésről:

  A képzés díja:*

  Kedvezményes ár:- (partner kedvezménnyel, tanúsítási partnereink számára)

  Normál ár:- (amennyiben nem az Apave (korábban Vincotte) tanúsítja)

  A képzés helyszíne és időpontja:

  Helyszín Cím Időpont és ütemezés
  1
  Kihelyezett
  Megrendelő telephelyén

  * A tréning és/vagy a vizsga díja 1 főre értendő. és a feltüntetett összeg az ÁFA-t nem tartalmazza.

  Fontos változás!

  Online kurzusainkat, élő közvetítéssel tartjuk meg.

  Az oktatásokat a Google Hang­outs Meet szolgáltatás segítségével tesszük elérhetővé. A szolgáltatás használata ingyenes, és lehetővé teszi, hogy minden résztvevő azonos időben csatlakozzon az oktató által elindított élő közvetítéshez. Lehetőséget biztosít arra, hogy halljuk és lássuk egymást, valamint az oktató prezentációját is követhetjük (a képernyőmegosztás funkció segítségével).

  Ahhoz, hogy elérje képzésünket, szélessávú internethozzáféréssel, valamint egy hangszóróval és mikrofonnal ellátott eszközzel (számítógéppel, tablettel vagy okostelefonnal) kell rendelkeznie. Bizonyos képzések esetén, azok részletes leírásánál, az esetlegesen szükséges további feltételekről is tájékozódhatnak.

  Kollégáink elküldik Önnek a jelentkezéskor megadott e-mail címre az online képzés eléréséhez szükséges linket, mely segítségével egy kattintással tud csatlakozni a csoporthoz az Ön által kiválasztott képzési időpontban.

  A képzést szervező kollégáink folyamatosan rendelkezésre állnak, így ha bármilyen akadályba ütközik, készséggel segítenek.

  Kihelyezett képzéseink:

  A kihelyezett képzéseink cégre szabott, kontakt illetve online módon valósulnak meg.

  Letölthető anyagok

  Kapcsolattartók:

  • PÓR Valéria

   akadémia igazgatóhelyettes

   Lean, készségfejlesztés, e-learning, Six Sigma

   mobil: +36 70 443 2014

  • PÁNY Gabriella

   tréning menedzser

   autóipari képzések, minőségügy

   mobil: +36 70 945 6627