Szakmai rendezvények környezetvédelmi témában

Egy sikeres vállalkozás irányításához elengedhetetlen a fejlesztési lehetőségek és a felmerülő kötelezettségek ismerete. Az Apave Magyarország Kft. mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a partnereinél a felmerülő feladatokat megoldja és a partnereit mindig a legfrissebb információkkal lássa el. Az Apave a folyamatos oktatási és képzési tevékenységei mellett szakmai napok szervezésével biztosítja a friss szakmai információk átadását a különböző témák iránt érdeklődőknek. Ezen az oldalon a környezetvédelemmel kapcsolatos szakmai napok, konferenciák ismertetőit olvashatja.

A KIR leggyakoribb hibái, a környezetvédelmi felelősök aktuális feladatai

ÚJ! 2017. november 10.

A szakmai napon emutatásra kerülnek az MSZ EN ISO 14001:2015 szerinti Környezetközpontú Irányítási Rendszerek auditálása során tapasztalt szabvány értelmezési nehézségek és az azokra adható megoldások, a gyakori környezetvédelmi jogszabályi eltérések és azok megfelelő kezelése, valamint a legfrissebb környezetvédelmi jogszabályi előírások.

Jöjjön el Ön is!

Az energetikai auditálás változásai

2017. február 10.

A nagy volumenű változások új kihívások, új feladatok elé állítják immáron nem csak a nagyvállalatokat. Bővítik az érintettek körét, további feladatokat rónak rájuk, módosított határidőkkel, emelt bírságtételekkel. Energetikai szakreferens alkalmazása kötelező a cég méretétől függetlenül egy meghatározott energiafogyasztás felett.

A szakmai fórum keretein belül lehetőséget biztosítunk az új változások megismerésére, azok könnyebb megértésére és követésére. Bemutatjuk többek között az érintettek által elvégzendő kötelező feladatokat, az ellenőrzéssel kapcsolatos tudnivalókat, az energetikai szakreferens feladatait, valamint az energetikai auditorok jelenlegi és jövőbeni helyzetét.

Változások a veszélyes hulladékok és anyagok kezelésében 2

2016. január 13.

A hulladékokra, veszélyes hulladékokra és anyagokra vonatkozó jogszabályi előírások nagy mértékben változtak, és további változások várhatók, melyek a legtöbb vállalatot érintik.

Erről fogunk beszámolni a 2016.01.13-án megrendezésre kerülő Hulladékkezelésről szóló szakmai fórumunkon.

A téma fontosságát és aktualitását jól mutatja, hogy az októberben megrendezésre kerülő, hasonló témájú rendezvényünkre közel 100 fő jött el 55 különböző vállalattól (többek között az Alcoa-Köfém Kft., a BorsodChem Zrt., a Rába Jármű Kft. és a Robert Bosch Automotive Steering Kft. munkatársai is jelen voltak). Januári rendezvényünkre még több gyakorlati információval és a 2016-ban várható változások bemutatásával is készülünk.

Változások a veszélyes hulladékok és anyagok kezelésében

2015. október 7.

Az Önre rótt kötelezettségek teljesítéséhez szükséges teendőkről az előadások során részletes ismertetést adunk, mely kiterjed a veszélyes hulladékokra és anyagokra vonatkozó jogszabályi előírásokra és megoldási lehetőségekre. Előadóink részletesen ismertetik az idei év során életbe lépő változásokat, valamint szakmai konzultáció keretében választ adnak a résztvevők kérdéseire.

Energetikai auditálás jogszabályi háttere, végrehajtása és ellenőrzése

2015. szeptember 18.

Ismertetjük a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elvárásait is!

Segítünk eligazodni az energetikai auditra vonatkozó legújabb jogszabályi előírások között, valamint bemutatjuk az energetikai audit teljesítésének két módját: az ISO 50001 szabványnak megfelelő energiagazdálkodási rendszer tanúsítását és az egyszeri energetikai auditálás folyamatát. Továbbá az eljáró hatóság, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, szerepéről és elvárásairól is információt kaphatnak a részvevők.

A szakmai napra 2015. szeptember 18-én került sor Budapesten.

Energetikai auditálás jogszabályi háttere és végrehajtása

2015. június 17.

Az energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelv alapján minden EU tagállamban – így Magyarországon is a nagyvállalatok – tevékenységeik energetikai jellemzőinek megismerése céljából – kötelesek négyévente energetikai auditálást végeztetni. Az irányelv alapján a KKV-nek nem minősülő vállalkozásoknak 2015. december 5-ig kell az első energetikai auditot lefolytatniuk.

A „Energetikai audit jogszabályi háttere és végrehajtása” című szakmai fórumon segítünk eligazodni az energetikai auditra vonatkozó legújabb jogszabályi előírások között, valamint bemutatjuk az energetikai audit teljesítésének két módját: az ISO 50001 szabványnak megfelelő energiagazdálkodási rendszer tanúsítását és az egyszeri energetikai auditálás folyamatát.

A szakmai napra 2015. június 17-én került sor Budapesten.

Kapcsolattartók:

 • MONOSTORI Róbert

  vizsgálómérnök

  azbesztfeltárás, -mérés, -vizsgálat

  mobil: +36 30 521 0232

 • VÖRÖS Tímea

  környezetvédelmi munkatárs

  emisszió mérés, környezetvédelmi szolgáltatások

  mobil: +36 30 914 6619

 • ASZÓDI Ágnes

  ISO termékmenedzser

  ISO 9001, 14001, 27001, 45001, 50001

  mobil: +36 30 427 4849